Hotel-Antwerpen.NL

Antwerpen bezienswaardigheden

grote marktAntwerpen is de culturele hoofdstad van Vlaanderen gelegen in het Nederlands- sprekende noordelijke deel van België. Het is zowel een bruisende industriële havenstad als een bijzonder historische centrum voor de Belgische kunst en kunstenaarschap. De stad was ooit de thuisbasis van dergelijke beroemde kunstenaars als Rubens, Van Dyck en Jordaens, terwijl eeuwen van welvaart, een prachtige kathedraal, stadhuis, en vele andere opmerkelijke historische gebouwen heeft nagelaten in het oude centrum van de stad..

Antwerpen is gewoon een prachtige stad en perfect voor een korte weekendje weg. Door haar compacte formaat kunt u heerlijk in uw eigen tempo door de straten dwalen. Deze stad heeft heel veel te bieden. Antwerpen is een bruisende stad waar niemand zich hoeft te vervelen. Om elke hoek is wel iets te vinden dat u zal verbazen. Het maken van een selectie van wat u moet bezoeken in de stad is nooit gemakkelijk, maar hier beschrijven we het neusje van de zalm in Antwerpen.

Welke bezienswaardigheden zijn een must see?

De Grote Markt

In het hart van de Belgische havenstad vindt u de Grote Markt. De Grote Markt weerspiegelt de indrukwekkende geschiedenis van de havenstad met het gilde huizen uit de 16e en 17e eeuw. Centraal op dit historische plein staat hét symbool van deze diamant stad, de Brabo Fontein. Dit is het bronzen beeld van de Antwerpse kunstenaar Jef Lambeaux gelegen tegenover het historische stadhuis, één van de mooiste gebouwen in Antwerpen. Elk jaar vindt er ook een kerstmarkt plaats op dit middeleeuwse plein. Het is één van de hoogtepunten in Antwerpen.

Antwerpen Centraal Station

centraal stationEen van de mooiste, historische bezienswaardigheden van de Belgische havenstad, is het Centraal Station van Antwerpen. Het is een van de mooiste stations ter wereld! Het is niet alleen een architecturaal meesterwerk, maar nodigt ook uit om te blijven hangen. Een bijzonder hoogtepunt is het café / restaurant op de bovenste verdieping. Ook de grote dakconstructie is echt uniek en de moeite waard om te bekijken. De treinen gaan op sommige plaatsen over elkaar heen (meerdere verdiepingen spoor) wat leuk is om eens te zien. Het centraal station vind je midden in het centrum en als je er langs loopt, loop er dan dus vooral ook eens naar binnen!

Het Rubenshuis

In Antwerpen is er een enorm scala aan culturele voorzieningen te vinden. Een van de meest prestigieuze musea, het Rubenshuis ligt in de buurt van het centraal station. De wereldberoemde schilder Peter Paul Rubens woonde 32 jaar in Antwerpen. In het voormalige huis van Rubens kunt u indrukwekkend werk van deze schilder bekijken.

Onze- Lieve- Vrouwe kathedraal

Een van de meest bijzondere gebouwen in de Belgische havenstad Antwerpen is de Onze- Lieve- Vrouwe kathedraal, een historische kathedraal van het bisdom Antwerpen. Deze architectonisch hoogstaande kathedraal, werd uitgeroepen tot een World Heritage Site door UNESCO in 1999. Aan het eind van de 20e eeuw is de kathedraal gerenoveerd en het is nu een van de meest bezochte bezienswaardigheden van Antwerpen.

Antwerpse Zoo

dierentuinDe dierentuin van Antwerpen (officieel ZOO Antwerpen) ligt in het centrum van de stad en is de thuisbasis van ongeveer 5.000 dieren. Tegelijkertijd is het ook de oudste dierentuin in België en is sinds 1983 een monument. Uniek is de ligging en de architectuur van de dierentuin. Het is zeker één van de mooiste dierentuinen van Europa. Kortom, zeker een must see als je in de stad bent!

MAS Museum in Antwerpen

“Museum aan de Stroom” afgekort als MAS, is een groot museumcomplex dat verschillende musea herbergt. Het werd gebouwd aan de oevers van het havengebied. Het gebouw is 62 meter hoog en bestaat uit tien verdiepingen. Het gebouw werd in 2011 geopend en combineert het Etnografisch Museum, het National Maritiem Museum, het Museum voor Volkskunde en een aantal andere kleinere musea.

Middelheim Park

Het Middelheim Park is vooral bekend om de talrijke beeldhouwwerken en andere kunstwerken. Oorspronkelijk gepland als een unieke beeldententoonstelling in 1950, de organisatoren besloten om permanent beeldhouwwerken in het park te houden. Bezoekers kunnen meer dan 300 verschillende beeldhouwwerken bekijken in het ongeveer 24 hectare grote park vandaag.